Ik kan niet seksen

Vraag:

Ik zat met me vriend in bed dus toen wou ik zijn lul in mijn kut stoppen maar het lukte me niet. Toen heb ik hem in me bil gat gedaan. Word ik dan ook zwanger of alleen door je kut?

Charlotte

Antwoord:

Beste Charlotte,

In principe kun je niet zwanger worden van anale seks (zijn piemel in jouw kont), maar je moet wel oppassen dat er geen sperma in jouw vagina terecht komt. Wel heb je bij anale seks een grotere kans op SOA’s. Dat zijn seksueel overdraagbare aandoeningen, oftewel ziektes die je op kunt lopen door seks. Als je het lekker vindt om anale seks te hebben, dan adviseren we je om altijd een condoom te gebruiken. Op die manier kun je geen SOA’s oplopen en ben je bovendien zeker dat je niet per ongeluk sperma in je vagina krijgt en zwanger kunt raken. Vind je het niet lekker om anale seks te hebben, dan moet je het ook niet doen en aan je vriend uitleggen dat je er nog niet klaar voor bent om seks te hebben. Als hij echt van je houdt zal hij dit begrijpen en samen met jou wachten tot je er wel aan toe bent.

Dat het niet lukt om zijn penis in jouw vagina te stoppen kan verschillende redenen hebben. Je vagina kan nog te droog zijn geweest. In dit geval kun je bijvoorbeeld eerst wat zoenen en elkaar verwennen zodat je vagina vochtig wordt, of je kunt wat glijmiddel gebruiken. Op die manier wordt het makkelijker voor hem om in je vagina te gaan en is het voor jou ook prettiger. Als hij in je vagina probeert te gaan terwijl je vagina nog niet nat genoeg is kan dat voor jou best pijnlijk zijn.

Een andere reden waarom het niet lukte kan zijn dat je er nog niet aan toe bent om seks te hebben, of nog te gespannen bent. Hierdoor spannen de spieren in je vagina zich aan en gaat je vagina niet open. Het beste wat je hier tegen kunt doen is proberen je te ontspannen, of eerst oefenen als je alleen bent door bijvoorbeeld met wat glijmiddel je vinder in je vagina te stoppen. Als dit lukt kun je het proberen met een kleine dildo of vibrator. Voel je je helemaal op je gemak met iets in je vagina, dan kun je het nog eens proberen met je vriend erbij.

Het belangrijkste is dat jullie het allebei willen en je veilig en fijn voelen bij elkaar. Gebruik ook altijd een condoom om te voorkomen dat jullie een SOA oplopen of dat je zwanger wordt!